onsdag den 20. juli 2011

strikket taske, breve fra Canada og skov-hindbærmarmelade


Igår havde Mor en gave med til mig - hun har strikket den her fantastiske taske og foret den med et viskestykke - eller var det en dug - hun har broderet da hun gik i skole. Sådan en gave er da uvurderlig - 1000 tak Mor, jeg er bare SUPER glad for den og størrelsen på tasken og længeden af remmen er bare helt perfekt .



Så er der kommet breve til os alle sammen fra Miriam i Canada - hun havde selv dekoreret hvert enkelt brev - som i øvrigt er håndskrevet - og sendt et til hver af os. Det er da for cool og rigtig dejligt at modtage - 1000 tak Miriam, glemte helt at sige det da vi skypede <3 Marcu har dog ikke fået knækket koden, jeg skal vist lige have sat mig ned sammen med ham ;)


Idag blev det så til et lille glas skov-hindbær-marmelade - lækkert. Der skal rigtig mange hindbær til, for vilde hindbær er jo ikke ret store. Der er mange af dem i år, det kræver bare noget tålmodighed at få dem plukket.

Jeg ville også have lavet solbærsyltetøj af de 5 kg solbær far og mor kom med igår, men jeg gad faktisk ikke idag, så de kom i fryseren til senere brug.


Så har børnene fundet de her sjove "skovtrolde". Det ligner en slags kogler, de ligge på jorden under de store graner, men synes dog aldrig jeg har set den slags før - de ændrer sig nok når de får lov at modne....


En anden ting jeg har hæftet mig ved er de usandsynlig mange bog der sidder på bøgetræerne..... et gammelt vejr-ordsprog siger at så bliver vinteren lang/streng - for naturen sørger for føde til dyrene.... lad os dog ikke håbe det går lige så galt som antallet af bog kunne varsle.


Så er der de skønne roser, der er så flinke til at sætte blomster hele sommeren - de er skønne :)


Ved min baggangsdør har jeg en stor træbalje der er sået til med tagetes - synes selv den er rigtig skøn :)


Mor var lige i "give-away-mode" så det blev også til en kasse gamle gode bøger fra hendes bogreol - uuh, det er jo herligt med den slags :)

Ellers har dagen idag stået på hygge og afslapning. Jeg var på biblioteket en tur og har kastet mig over en bog. Jeg gav mig selv lov til at sidde og aftensolen på terrassen og læse mens familie så film - skøønt !!

Det blev også til en cykeltur med madpakker under bøgetræerne - det fik jeg desværre ikke lige dokumenteret, men skønt var det !! Det var sådan set bare Marcus og mig der skulle afsted, men han løb over til Simon - som knap var ude af sengen og David som sad på kontoret og arbejde og sagde, at mor havde sagt, at han skulle hente dem fordi vi skulle på skovtur; så pludselig stod der to uforstående mænd i forgangen og spurgte hvad det lige var jeg arrangerede... hehe .... de valgte dog at tage med alligevel, ganske hyggeligt :)

Alt i alt en dejlig dag - hvor jeg også fik bagt til i morgen, da vi skal spise fokost hos Søs og fam. på Sommeroase i Odder. Det blev til pølsehorn og lækre grovboller til sandwiches ;P Vi glæder os til at være sammen med dem. Til aften har David lavet en madaftale hos en hold gode venner der også er på stævne der - det glæder vi os også til - selv vejret har besluttet at bakke op om dagen, så vi glæder os :)




Denne lille søde vase må I lige se. Rebecca har lavet den i billedkunst og den er super skøn - og passer perfekt til små hyggelige buketter fra skovbunden eller engen :)

Husk at nyde livet, hinanden og sommeren - hver dag er en gave og skal nydes efter bedste evne.

3 kommentarer:

  1. Her er opskriften på grovbollerne - på opfordring - de kommer lidt mere officielt senere.Der er til 20 boller
    ‎2 dl frugtyoughurt ( pga. den søde smag) eller andet surmælks produkt.
    3 dl lunken vand
    2 dl Rugmel med kerner som gives et opkog godt dækket med vand
    50 g gær
    1 tsk salt
    1 spsk sirup
    en sjat olie.... hmm skal vi sige 3 spsk
    1 lille håndfuld tørrede tranebær
    2 håndfulde groft hakkede hasselnødder
    1 stor håndfuld rosiner
    1 dl groft rugmel
    og så hvedemel indtil dejen er klæg uden at klistere fast til fingrene.
    hæver 30 min
    Dejen ud på bordet deles i to som trilles til pølser på tykkelse med en underarm og skæres ud i ti stykker hver.
    De lægges på pladen med snitfladen opad og hæver yderligere 30-45 min
    Bages ved 210 grade i 15-20 min

    Det er det bedste jeg kan komme i tanker om - og de er super lækre.
    God fornøjelse.

    SvarSlet
  2. Fint med sådan en skovtur, i har hellerikke så langt.Tak for samværet i går.
    Knus far.

    SvarSlet
  3. Nej det må man da sige :)
    Selv tak - det var hyggeligt :)
    Knus Dorthe

    SvarSlet