søndag den 8. maj 2011

mors dag, hjemmelavede burgere og total afslapning

Sikke en dejlig mors dag det har været. Jeg havde ikke selv fornøjelsen af at være sammen med min mor idag, men mine egne børn glædede tilgengæld deres mor med en skøn buket, en halskæde, chokolade og et par søde bogmærker. ( tak for initiativet Camilla <3 )




Efter en dejlig nat under trampolinen vågnede børnene ved 6 tiden og var godt igang med dagen da jeg stod op ved 9 tiden. Efter en at have brygget en kop skøn jasminte fra Boh - som jeg varmt anbefaler. Det er ikke dyrere end at bruge the-breve, men det smager mange gange bedre - var jeg klar til at guide nogle trætte børn igennem dagen - uden udbrud af 3. verdenskrig.


 Deres Energi har været på vågeblus idag, så den har mest stået på tv og spil på computerne som vi i dagens anledning rykkede ned i stuen.



Det blev dog også til en enkelt tur på gyngen i det skønne vejr. En dejlig gynge på en gren i det høje ahorntræ. Morfar var til tops sidste år for at hænge den op :) Det suser dejlig i maven når man tager en tur.

Her er min far ret højt til tops - har desværre ikke lige billedet da han lænede sig ud over grenen ( der havde jeg brug for at holde fast i hans stige )

Mor her har tilbragt en god del af eftermiddagen på terrassen i den skønne sol-krog :)
Jeg har gang i en bog af Tomas Gordon som jeg varmt anbefaler. Den hedder forældreuddannelse og giver nogle virkelig brugbare redskaber, men provokere også en til at tage ens syn på børn og børneopdragelse op til revurdering. Den har givet meget gode resultater her i vores familie i relationen børn/forældre og som følge deraf en mere konstruktiv kommunikation og konfliktløsning - faktisk en stærk nedgang i konflikter. Den er ikke helt ny, men top-aktuel. Udgivet på borgen, men kan lånes på biblioteket.
En middagslur blev det sandelig også til, så nu skulle der gerne være ladet op til en ny uge :) Se, det er det vi  har søndagen til, at få hvilet ud, lavet så lidt osm overhovedet muligt og bare nyde at være til.

Aftensmaden stod på hjemmelavede burgere, med hjemmebagte brød og grillede bøf - det var godt nok lækkert :P Brødende er bagt af en halv pose færdigblanding til solsikkerugbrød, 25 g smeltet margarine/olie, 1.5 liter væske ( mælk, tykmælk, vand eller hvad der nu lige trænger til at blive brugt ) en pakke tørgær og 25 g alm. gær og så hvedemel til det kun klæber let. Den hæver så helst 1 time, formes og hæver et par timer - bages ved 200 grader i ca. 12 min. Der bliver mange brød. Jeg lavede 8 burgerboller, 10 minibrød til madpakker og 20-25 boller. Rigtig lækre blev de og mættende.

Her er det madpakkebrødene der køler på risten :P

Nå, nu er det vist bade og puttetid her i hytten - skønt nok når aftenfreden sænker sig efter en dejlig forårssøndag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar